Donations towards server fund so far this month.

 
£0.00 / £100.00 per month
Page:
Home > Help Needed / General Tech Chat > No fuel past carb/ connections

Will

162 Posts
Member #: 11091
Advanced Member

Attached a picture of my carb connections, getting fuel up to the carb but not the other side?
Plenum to top of fuel regulator
Braided hose is fuel in
Other two are blanked off

Plenty of choke nothing - plugs dry as a bone
Easy start down the intake nothing
If I remove one of the blanks and the blank on the inlet manifold and spray abit of easy start down there she runs 🤨
But still no fuel getting to the plugs
Any ideas

https://vimeo.com/335352507


Attachments:


Will

162 Posts
Member #: 11091
Advanced Member

going to try the t piece trick *tongue*


metroturbo

761 Posts
Member #: 989
Post Whore

North Yorkshire

T-piece won't help in this situation. Normally I'd suggest your float valve is stuck shut, but as easy start down the throat won't work are you sure your carb piston is free to move?


Will

162 Posts
Member #: 11091
Advanced Member

yep moves freely, was stripped and cleaned
funnily enough have just checked the float valve, and gave it a little adjustment that puts it just before it overflows
t piece didnt work so back to square one!

Edited by Will on 10th May, 2019.


Will

162 Posts
Member #: 11091
Advanced Member

Top of fuel Reg, fuel, lower blanked off, top linked to infront of carb
Nothing

Top of fuel Reg, fuel, lower blanked off, top blanked off
Nothing

Top of fuel Reg, fuel, lower blanked off, top linked T piece to top of fuel Reg
Nothing

Top of fuel Reg, fuel, top blanked off, bottom linked T piece to top of fuel Reg
Nothing

Compression test @ 180


Attachments:

Edited by Will on 10th May, 2019.


Turbo Phil

User Avatar

4409 Posts
Member #: 20
My sister is so fit I won't show anyone her picture

Lake District

Pictures of your reg connections would help. There shouldnít be anything at all blanked off on the reg.

Phil.

WWW.TURBO-MINI.COM


Will

162 Posts
Member #: 11091
Advanced Member

Will do when Iím back
It goes

Plenum. .Fuel in
Fuel in
. Fuel return

Edited by Will on 10th May, 2019.


Will

162 Posts
Member #: 11091
Advanced Member

Spec;
GT17 on mirage manifold
Gonzo standard plenum for getting it running
OEM metro turbo carb thoroughly cleaned
Performance inlet manifold

Mpi fuel tank
8mm fuel lines (feed and return clear and tested)
3.5 psi at the carb end would lead me to believe the Reg is ok
(But real test is rising pressure with boost right?)

Moving on itís running nodiz with MED trigger wheel/damper
Phase 2 cam

& runs on easy start bypassing the carb *oh well* (video link above via vimeo)
Googled with some similar stories but know answer at the end of any of the threads!


Attachments:

Edited by Will on 10th May, 2019.


Nic

User Avatar

9265 Posts
Member #: 59
First mini turbo to get in the 12's & site perv

Herefordshire

If you remove the plenum does it start then?
I am wondering if some of the holes are blocked between carb/plenum.

How did you get the 3.5psi?
I always put an inline gauge so the carb is being fed whilst measuring it.
If your carb is blocked, this setting may be incorrect.

On 20th Jan, 2010 kal14 said:

grow up you fool .


Dexter

4 Posts
Member #: 11891
Junior Member

Hi, I seam a very similar problem, the project has been in the garage for a few years with no work being done, I had a megajolt which a dully fitted & we have brilliant spark, got fuel at the carb but the plugs are dry, can't see anything wrong in the carb although I have not pulled it apart yet. Got a bit of a backfire with easy start being squirted in the inlet, same with a bit of fuel down the pots, perplexed to why it wont start ?.


Will

162 Posts
Member #: 11091
Advanced Member

Crap, thought that was going to be a solution! Haha :)
Will have another play on the weekend
I pulled apart the carb, upped the float, all airways on the carb are clear
Plenum on or off still nothing
Look forward to finding out the issue

Edited by Will on 16th May, 2019.


Dexter

4 Posts
Member #: 11891
Junior Member

I was hoping that you had solved it !!, I'm going pull the carb off later, pull it apart and rebuild it with a service kit, the odd thing is when engines have been reluctant to start in the passed a few CC's down the bores normally gets them going but in this instance nothing.


Dexter

4 Posts
Member #: 11891
Junior Member

Did you get it going ? I have been through all the options I can think of:

Carb removed, striped & cleaned out all ok
Compression all in the green
Brilliant spark
Trigger wheel in the correct position, we have advanced & retarded the ignition
Cam timing ok .
All options from the coil pack to the plugs.

I have not checked is fuel pressure as squirting a few CC's down the bores normally gets a resultant engine to fire, unless there is something wrong with the timing.

It still won't fire, very frustrating

Home > Help Needed / General Tech Chat > No fuel past carb/ connections
Users viewing this thread: none. (+ 1 Guests)  
To post messages you must be logged in!
Username: Password:
Page: